lördag 16 december 2006

xmasmaniacs

Diskussionerna tenderar att bli desamma varje år. Kring jul alltså. Vi hänger oss hänsynslöst åt vulgär shopping, samtidigt som vi harklar oss lite försynt och agerar oförstående inför hur julen kommit att handla om något så "fult" som att köpa.
Kan tröttna på dubbelmoralen runt denna ständigt återkommande företeelse, men fattar ändå. Den finns ju!
Vi slår ju för fan shoppingrekord varenda jävla jul! X antal triljoner kronor spenderas ju faktiskt trots att vi alla "tycker julen handlar om familj och det enda vi behöver är egentligen lugn och ro"..Ja..visst...

Om någon bestämde sig för att stänga alla butiker den 1:a december skulle totalpanik utbryta. Behandlingshem skulle få öppna och arbetslivet skulle stagnera. (Testa att tvinga någon beroende att sluta röka/dricka/sniffa/skjuta/medmera utan denna persons godkännande. Inte helt lätt, nä.) You´re all junkies to me! Orkar inte skriva om konsumtionsavvänjning för jordens bästa just nu, men you get the point..

Jag klippte sådandär jätte cool kändis-längre-hår-fram-och-snett-på-sidorna-frilla inatt. I ett ryck. Kan inte förklara men ryck är bra. Sparar in på icke-existerande frisörpengar. Nu gäller kaffe och nyheter. Kanske träning på muffinsbak inför jul. Planer på 2-3-dagars jättebak med miljoner söta och gärna rosa muffins. Återkommer.

bild snodd från cupcakestakethecake.blogspot.com

Inga kommentarer: